Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Thong Ae

De geboorte van Thong Ae is het gevolg van ‘gedwongen fokken’, waarbij haar moeder stond vastgeketend om gedekt te worden. De kleine Thong Ae was slechts 5 maanden oud toen ze bij haar moeder werd weggehaald en werd verkocht aan een kamp met circusshows. Op deze plek is ze vastgebonden en gemarteld totdat haar wil was gebroken. Daarna werd Thong Ae gedwongen om op straat te bedelen. In de zomer van 2017 werd Thong Ae samen met twee andere olifanten door een aantal mensen bij een eigenaar van een toeristenkamp gehuurd. De huurders brachten de olifanten rechtstreeks naar Elephant Nature Park (ENP), met de bedoeling de olifanten te redden. Wanneer Lek en haar team zelf een olifant redden, wordt Lek officieel eigenaar van de desbetreffende olifant, waarmee de toekomst van het dier is veiliggesteld. Doordat de huurders Thong Ae en de andere olifanten regelrecht naar ENP hebben gebracht, waren de dieren nog steeds eigendom van de rechtmatige eigenaar.

In augustus 2017 overtuigde Saengduen ‘Lek’ Chailert de eigenaar om Thong Ae naar ENP te laten gaan, zodat ze kon herstellen van haar trauma’s en haar slechte gezondheid. Vrijwel direct na haar aankomst in ENP ging de kleine Thong Ae wanhopig op zoek naar haar moeder. Zij vond bescherming bij een van de bejaarde olifanten. 

Lek moest veel moeite doen om het eigendomsrecht over Thong Ae te verkrijgen. Na anderhalf jaar besloot de eigenaar, begin 2019, dat hij Thong Ae terug wilde omdat ze inmiddels oud genoeg was om in zijn circus te werken. Na maanden van onzekerheid en onderhandelingen gaf de eigenaar Lek een jaar de tijd om voldoende geld bijeen te krijgen om Thong Ae vrij te kopen. Dankzij Lek’s inspanningen is de toekomst van de jonge Thong Ae veilig gesteld.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Werd ingezet voor:

Tong – Ie

Vrouwtje

Maart 2015 *

Circusshows en bedelen

Vindplaats:

Datum van redding:

Is in de opvang:

Chiang Mai

Augustus 2017

Elephant Nature Park

Fotoalbum van Thong Ae

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand of jaar? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand. Bij de olifantjes in Thailand zit dit heel anders. Olifantjes die worden gered in Thailand zijn meestal geboren bij hun vorige eigenaar of weer de eigenaren daarvóór, waardoor de exacte geboortedatum niet vastgesteld kan worden. Vaak hebben de oudere olifanten daarom alleen een geboortejaar.

Wil jij Thong Ae adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top