Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Marah

Marah was slechts 3 maanden oud toen zij moederziel alleen ronddwaalde. In de omgeving lag haar gedode moeder. Het babyolifantje was eenzaam en haar immuniteit was zeer slecht omdat zij enkele dagen geen moedermelk had gekregen. Ze was heel klein en kon onmogelijk in het wild overleven. In haar vuile wonden hadden vliegen eieren gelegd en de uitgebroede eieren produceerden honderden maden. Ze was verzwakt en kon niet goed lopen waardoor ze in een gevulde waterput was gevallen en er zonder hulp niet meer uit kon komen. Gelukkig werd ze door een dorpeling opgemerkt en gered uit de put. Marah werd naar het ETH Medical Centre gebracht waar ze enkele maanden intensief werd verzorgd. Toen ze gezond was werd zij naar het weeshuis gebracht. Het contact met de andere olifantjes helpt Marah om haar trauma te verwerken en haar verdriet om het verlies van haar moeder een plek te geven.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Mah-rah (geen ‘aa’)

Vrouwtje

Mei 2019 *

Mens – Olifantconflict

Ritigala

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

3 maanden oud

Augustus 2019

Elephant Transit Home

Fotoalbum van Marah

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Marah adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top