Content voor Ingelogde Gebruikers

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Thimira

Thimira werd gevonden in een waterput op landbouwgrond. De put was ongeveer 3 meter diep en het waterpeil stond op ruim een meter. Het wildlife-team kwam onmiddellijk naar de plek en haalde het kleine olifantje uit de waterput. Het olifantje bood tijdens de redding veel weerstand, maar gehoorzaamde al snel. Het was aannemelijk dat dit olifantje van de kudde was gescheiden toen boeren de kudde van hun akker verjoegen. Het team verwachtte dat de olifantenkudde naar het gebied zou terugkeren en dat het babyolifantje zich bij de groep zou kunnen voegen. Dit gebeurde echter niet en het olifantje werd uiteindelijk naar ETH gebracht. Na een gewenningsperiode werd hij aan de kudde voorgesteld. Thimira is een speels olifantje. 

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Tih-mih-rah (geen ‘ie’)

Bulletje

Juni 2019 *

Gevallen in put

Thirappane

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

Onbekend

Onbekend

Elephant Transit Home

Fotoalbum van Thimira

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Thimira adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Scroll naar boven