Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Nikini

Nikini was ruim 3 maanden oud, toen ze op 17 april 2022 werd gevonden in een verlaten waterput in de plaats Kirioya. Beambten van het Wildlife Departement van Kirioya hebben haar uit de waterput bevrijd en naar het ETH Medical Centre in Giritale gebracht. Behalve uitdrogingsverschijnselen en lichte ondervoeding mankeerde ze gelukkig niets. Het duurde wel enige tijd voordat Nikini de flesvoeding accepteerde. Haar spijsvertering moest bovendien wennen aan de melkformule. Gelukkig reageerde ze goed op de medische behandelingen. In het Medical Centre sloot Nikini vriendschap met een ander weesolifantje. De twee olifantjes hadden veel steun aan elkaar. In de daaropvolgende maanden werd de algehele conditie van Nikini sterker en groeide ze uit tot een actief en speels olifantje. Op 30 september zijn Nikini en haar vriendinnetje Divina naar het weeshuis gebracht. De foto’s in het onderstaande fotoalbum van Nikini zijn in ETH Medical Centre genomen.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Nih-kih-nih (geen ‘ie’)

Vrouwtje

3 januari 2022 *

In waterput gevallen

Kirioya

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

3 maanden oud

17 april 2022

Elephant Transit Home

Fotoalbum van Nikini

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Nikini adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top