Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Olimba Mtima

Olimba was net een jaar oud toen zij werd aangetroffen bij haar moeder die met levensbedreigende schotwonden gevangen zat in een stropersstrik. Tragisch genoeg was haar moeder te ernstig gewond om gered te worden en moest ze uit haar lijden verlost worden. Olimba was totaal in paniek. Het jonge babyolifantje is tot het bittere eind bij haar moeder gebleven. Ze was in een goede lichamelijke conditie, maar enorm getraumatiseerd, bang en verward. Toen haar conditie na vijf dagen stabiel genoeg was, is ze naar de Lilayi Elephant Nursery gebracht. Eenmaal aangekomen in het weeshuis dronk Olimba graag een fles melk in haar nieuwe stal. Ze nam alle melk die ze kreeg, at wat verse bladeren en ging toen, nog steeds kauwend, liggen slapen.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

O-lim-ba Hm-tiema

Vrouwtje

November 2018 *

Stroperij

Zuid Luangwa

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

1 jaar oud

5 november 2019

Kafue Release Facility

Foto album van Olimba

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Olimba adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top