Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Olorien

Rangers zagen het babyolifantje moederziel alleen rondzwerven en meldden haar aanwezigheid bij de Kenya Wildlife Service (KWS). Men besloot om eerst af te wachten of ze weer in een kudde zou worden opgenomen. In de daaropvolgende dagen trokken er diverse kuddes voorbij, maar het babyolifantje bleef telkens alleen achter. Na een paar dagen was ze in het gezelschap van een gewonde bul, er waren geen andere olifanten in de buurt. Haar conditie was verslechterd. Men schakelde de hulp in van het veterinaire team van het weeshuis en de KWS om zowel het babyolifantje als de gewonde bul te helpen. Het veterinaire team heeft eerst het babyolifantje gered en daarna de bul succesvol medisch behandeld. Het babyolifantje was verzwakt na zoveel dagen zonder haar moeder en verzette zich nauwelijks. Na aankomst in het weeshuis was het olifantje nerveus maar ze accepteerde gretig de flessen met melk die haar werd voorgehouden. Olorien had twee dagen nodig om op krachten te komen en te wennen aan haar nieuwe omgeving.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Oloh-riejen

Vrouwtje

12 april 2019 *

Onbekend

Maasai Mara, Olarro Conservancy

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

13 maanden oud

6 juni 2020

Ithumba

Fotoalbum van Olorien

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Olorien adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top