Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Roho
Roho was slechts 9 maanden oud toen hij midden oktober 2019 op een berg naast het lichaam van zijn overleden moeder werd aangetroffen. Zij is slachtoffer geworden door stroperij. Roho zat ineengedoken dicht tegen het lichaam van zijn moeder aan. De reddings-helicopter kon onmogelijk op de berg landen. Na diverse pogingen lukte het de rangers om met het angstige babyolifantje, dat zich hevig verzette, de berg af te dalen. Na aankomst in het weeshuis gedroeg Roho zich de eerste dagen agressief. Dankzij de verzorgers en de andere weesolifantjes voelde hij zich korte tijd later op zijn gemak in het weeshuis.Hij geniet van alle aandacht die de verzorgers en de andere weesolifantjes hem geven. Hoewel de moeder haar eigen leven verloor, waren haar inspanningen om haar baby te beschermen niet tevergeefs.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Roh-hoh

Bulletje

15 januari 2019 *

Stroperij

Tsavo West National Park

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

9 maanden oud

16 oktober 2019

Ithumba

Fotoalbum van Roho

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Roho adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top