Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Sonje

Dit jonge olifantje werd alleen dwalend gevonden in het oostelijke deel van Tsavo National Park. Ze liep mank als gevolg van een breuk in de knie van haar rechterachterpoot. De verzorgers hebben haar Sonje genoemd dat in de lokale taal ‘mank’ betekent. Bij aankomst in het weeshuis was Sonje ongeveer 14 maanden oud. In het weeshuis sloot Sonje vriendschap met Murera, die net als zij mank loopt. Om weesolifantjes zoals Sonje en Murera die, door toedoen van de mens een permanente handicap hebben, de best mogelijk kans op een zelfstandig leven in de natuur te geven, heeft het weeshuis in 2014 de speciale opvang in Umani Springs gebouwd. In de vruchtbare, groene omgeving in Umani Springs zijn de leefomstandigheden heel geschikt voor mindervalide weesolifantjes om hier zelfstandig in de natuur te kunnen leven.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Zon-jeh

Vrouwtje

20 april 2011 *

Stroperij

Tsavo, Galana Ranch

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

9 maanden oud

11 februari 2012

Umani Springs

Fotoalbum van Sonje

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Sonje adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top