Content voor Ingelogde Gebruikers
Het verhaal van Sonje

Sonje was behoorlijk verzwakt en liep mank toen zij alleen werd gevonden. Ze had littekens waarschijnlijk veroorzaakt door een speer. Haar manke been is het gevolg van een oude breuk. De naam Sonje betekent ‘mank’ in de Milangulu-taal. Sonje heeft geluk gehad dat zij niet de prooi van leeuwen is geworden en op tijd is gevonden. Sonje is een sociaal en zorgzaam olifantje. Zij moedert graag over de jongere weesolifantjes.

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Zon-jeh

Vrouwtje

20 april 2011 *

Stroperij

Tsavo, Galana Ranch

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

9 maanden oud

11 februari 2012

Umani Springs

Fotoalbum van Sonje

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Sonje adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Scroll naar boven