Content voor Ingelogde Gebruikers

Afrika Fonds

Naast de hulp voor de weesolifantjes in Kenia en Zambia steunt Vrienden van de Olifant ook andere Afrikaanse beschermingsprojecten.

Southern Tanzania Elephant Project

In Tanzania heeft de afgelopen jaren een dramatische slachting onder de olifanten plaatsgevonden. Dit is door de Tanzaniaanse regering heel lang geheim gehouden. Vanuit het buitenland, waaronder de Europese Unie, ontving de regering namelijk veel financiële steun, maar wel onder de strikte voorwaarde dat Tanzania haar olifanten beter zou beschermen. Nationale en internationale natuurbeschermingsorganisaties zijn inmiddels met schokkende onderzoeksresulaten naar buiten gekomen en de regering kan de massaslachting niet langer ontkennen. Het team van STEP, het Southern Tanzania Elephant Project, zet zich met heel veel toewijding in om de olifanten in de natuurgebieden Ruaha-Rungwa, Udzungwa en Selous zo goed mogelijk te beschermen.

Het door STEP uitgevoerde demografisch onderzoek toont aan welke gevolgen de stroperij heeft voor de sociale structuur en het gedrag van de olifanten in Zuid Tanzania. Het onderzoek van STEP toont tevens aan welke gebieden essentieel zijn als leefgebied voor de olifanten. Dit is een belangrijk gegeven om de veiligheid van de olifanten te kunnen verbeteren. Wanneer duidelijk is waar de olifanten verblijven, kunnen de rangers op tijd op de juiste plek zijn en zo de stropers proberen te onderscheppen. Naast het wetenschappelijk onderzoek en de bescherming van de olifantenpopulatie, heeft STEP een aantal educatieve projecten, waarin ze werken aan een vreedzame samenleving tussen de lokale bevolking en de olifanten.

Omdat de mensen van STEP onder barre omstandigheden werken om de olifanten in Tanzania te beschermen, heeft Vrienden van de Olifant besloten om STEP in hun strijd te steunen, dat feitelijk ook onze strijd is.

Word Askari en steun het STEP-project vanuit het Afrika Fonds.

Scroll naar boven