Ga naar hoofdinhoud

Belangrijk:  Voor de verzorging van een weesolifantje heeft elk olifantje meer dan één peetouder nodig, dit komt omdat de verzorging van een weesolifantje maandelijks tussen de € 450,- en € 750,- bedraagt. Jouw maandelijks bijdrage is € 6,50. Met elkaar maak je de verzorging mogelijk.  Lees meer 

Het verhaal van Chipembele

Chipembele was twee jaar oud toen hij met zijn moeder werd gelokaliseerd in Zuid Luangwa National Park. Zijn moeder had levensbedreigende schotwonden die waren toegebracht door stropers. Na de beoordeling van het Wildlife Conservation team, werd er een hartverscheurend besluit genomen om de moeder te euthanaseren. Het babyolifantje heeft toen een kalmerend middel gekregen om nog meer psychologisch trauma te verminderen. Hij is toen naar een locatie gebracht waar hij in een veilige omgeving bij kon komen. Chipembele was in totale paniek en was zichtbaar gedesoriënteerd. Toen hij zich iets meer begon te ontspannen is hij overgebracht naar de Lilayi opvang, dit was een 16-uur durige reis. Omdat Chipembele twee jaar oud is en groter en zwaarder is dan sommige andere weesolifantjes, was het van cruciaal belang om hem aan zijn omgeving te laten wennen en vertrouwen op te laten bouwen met zijn verzorgers. Zijn leven is compleet veranderd, maar hij heeft nu een kans op een nieuw leven.

Uitspraak naam:

Geslacht:

Geboortedatum:

Reden verweesd:

Vindplaats:

Tsjipem-beel

Bulletje

September 2019 *

Mens – olifantconflict

Zuid Luangwa

Leeftijd tijdens redding:

Datum van redding ±:

Is in de opvang:

2 jaar oud

07-09-2021

Kafue Release Facility

Foto album van Chipembele

* Waarom hebben sommigen olifantjes wel een exacte geboortedatum en anderen alleen een geboortemaand? Dit zit zo: Wanneer een olifantje gevonden wordt, schat het team hoeveel maanden oud een olifantje is. Vervolgens worden de maanden opgeteld bij de datum waarop het olifantje geworden wordt. Omdat het olifantje in het wild is geboren, is dit dus een schatting en nooit de echte geboortedatum. Sommigen olifantjesweeshuizen kiezen voor deze methode, anderen houden het liever op de geboortemaand.

Wil jij Chipembele adopteren?

Meld je dan aan via het onderstaande formulier

Back To Top